Título: Forging nation from exile : International recognition, political alignment and ideological constraints in Basque nationalisms (1956-1977)
Autores: Madaula Giménez, Aurora
Palabras clave: Nacionalismo Euskadi 1956-1977
Exiliados vascos 1956-1977
  Irujo Ollo, Manuel de
Fecha de incorporación a EMD: 2-sep-2019
Resumen: Aquesta investigació està centrada en l’evolució del nacionalisme basc a l’exili durant el període 1956-1977. L’esclat de la Guerra Civil espanyola i el posterior establiment de la dictadura franquista, van obligar el Govern basc i els nacionalistes bascos a fugir a l’exili, que es convertirà en refugi alhora que marc per a la conservació i desenvolupament del nacionalisme basc. La influència de l’exili condicionarà les relacions internacionals, l’homologació de la causa basca i els referents ideològics. A través de la figura de Manuel Irujo, membre del Partit Nacionalista basc i principal ideòleg del nacionalisme a l’exili durant l’etapa estudiada, comprovarem com l’exili transforma, condiciona i protegeix la construcció de la nació política imaginada.
URI: http://hdl.handle.net/10357/26291
Repositorio origen: http://hdl.handle.net/10803/461165
Derechos: L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Aparece en las colecciones: Tesis, TFG, trabajos académicos, etc. de otros repositorios de universidades no vascas

Ficheros de este registro:

Ficheros de este registro:

Fichero Descripción Tamaño Formato  
Forging nation from exile.pdf10,48 kBAdobe PDFVisualizar/Abrir


Este ítem está sujeto a una licencia Creative Commons Licencia Creative Commons Creative Commons